Двама норвежки депутати, принадлежащи към управляващата Прогресивна партия, са номинирали президента на САЩ Доналд Тръмп за Нобелова награда за мир, съобщават местни медии.

Двамата депутати, чиито политически възгледи гравитират по-вдясно в сравнение с официалната идеология на тяхната партия, смятат, че американският президент заслужава наградата заради пробива си в разрешаването на кризата с ядрените оръжия на Северна Корея, като проведе историческа среща с вожда на изолираната комунистическа държава Ким Чен-ун в Сингапур вчера.

Възможно ли е Ким и Тръмп да получат Нобеловата награда за мир?

Възможно ли е Ким и Тръмп да получат Нобеловата награда за мир?

Тръмп стана причина за сеизмичен трус

"Това, което се случва сега, е историческо... В ход е процесът за гарантиране на световния мир в бъдеще. Това е крехък процес, но ние трябва, разбира се, да сторим всичко възможно, за да подпомогнем този процес да донесе добри резултати", изтъкна членът на антиимигрантската Прогресивна партия Пер-Вили Амундсен пред държавната телевизия.

След като крайният срок за тазгодишната награда изтече през януари, Тръмп ще може да участва в надпреварата за наградата през 2019 г. Тази година са били номинирани 330 души. Норвежкият Нобелов комитет, който гласува победителя, се назначава от парламента на страната.

Тръмп обяви: Вече няма ядрена заплаха от Северна Корея - спете спокойно

Тръмп обяви: Вече няма ядрена заплаха от Северна Корея - спете спокойно

Сега всички могат да се чувстват по-сигурно от деня, в който встъпих в длъжност