Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп нападна федералните правоприлагащи агенции, които в момента разследват дали той е нарушил федералните закони, забраняващи неоторизирано притежание на информация за националната отбрана и възпрепятстване на правосъдието.

Тръмп: ФБР помогна на Байдън, за да загубя изборите

Тръмп: ФБР помогна на Байдън, за да загубя изборите

Отново намеси Хънтър Байдън

Това направи той по време на реч на политически митинг в събота в щата Пенсилвания, съобщи "Индипендънт".

Той обвини администрацията на настоящия президент Джо Байдън, че "въоръжава ФБР и Министерството на правосъдието както никога досега" и описа разрешеното от съда претърсване на неговата собственост като "проникване на ФБР в жилищата на политически опоненти".

"Не може да има по-ярък пример за много реалните заплахи от американската свобода от случая само преди няколко седмици, когато станахме свидетели на една от най-шокиращите злоупотреби с власт от страна на която и да е администрация в американската история", каза той.

Тръмп осъди законното претърсване на неговия имот като "срамно" и "пародия на справедливостта" и се оплака, че агенти са претърсили стаята, принадлежаща на 16-годишния му син Барън Тръмп, докато са търсили доказателства за престъпления.

Близо 100 папки и докумeнта с гриф секретно в Мар-а-Лаго на Тръмп

Близо 100 папки и докумeнта с гриф секретно в Мар-а-Лаго на Тръмп

Съд на САЩ пусна опис с иззетите материали, ФБР са иззели около 1500 документа, както и класифицирани папки

Според съдебните документи, агентите на ФБР са открили над 10 000 откраднати некласифицирани правителствени документи, разпръснати в 27 кутии в неговия кънтри клуб Мар-а-Лаго.

Агентите откриха и повече от 100 документа с гриф "секретно", включително три, съхранявани в бюрото на Тръмп.