Президентът на САЩ Доналд Тръмп нападна в Туитър бившия директор на Федералното бюро за разследване (ФБР) Джеймс Коми.

Тръмп твърди, че членове на ФБР са "отвратени" от това, което научават за Коми и други висши чиновници, които са били уволнени или принудени да напуснат бюрото, тъй като "са хванати да шпионират" по време на президентската кампания през 2016 година.

"Във ФБР са велики хора, които се отвращават от това, което научават за Джеймс Коми и така наречените "лидери" на ФБР. Дванадесет от тях са уволнени или принудени да напуснат. Бяха хванати да шпионират моята кампания и след това го нарекох разследване. Лошо", пише Тръмп.

Никога не съм работил за Русия, избухна Тръмп

Никога не съм работил за Русия, избухна Тръмп

Голяма и тлъста измама

Коми бе уволнен от Тръмп през май 2017 г. във връзка с разследването на имейлите на Хилари Клинтън и вероятно за отказа му да прекрати разследването на бившия съветник по националната сигурност Майкъл Флин и отношенията му с Русия.

Скоро след уволнението на Коми, заместник-главният прокурор Род Розенщайн назначи Робърт Мълер за специален съветник, който да води разследването за предполагаема руска намеса.

През уикенда се появи информация, че ФБР е започнало разследване за връзки между Москва и Тръмп след уволнението на директора на бюрото Джеймс Коми.

Джеймс Коми: Тръмп е лъжец, женомразец и расист

Джеймс Коми: Тръмп е лъжец, женомразец и расист

Пробуждането е бавно, но е в ход