Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обеща, че "2024 г. ще бъде последната битка" и че той ще преодолее обвиненията срещу него.  Той направи изявлението по време на първия си официален предизборен митинг в Уейко, Тексас, в събота, съобщи CBS News.

"Те не идват след мен - те идват след вас и аз ще застана на пътя им, защото през 2024 г. ще имаме най-голямата победа от всички тях", каза Тръмп пред оживената тълпа.

Въпреки че митингът беше планиран по-рано, той дойде само седмица след като Тръмп публикува в социалните медии, че очаква да бъде арестуван миналия вторник. Въпреки това седмицата дойде и си отиде без никакво обвинение или арест, но това не попречи на тълпата в Уейко.

Фалшив "арест" на Тръмп - може ли изкуственият интелект да създава фалшиви новини?

Фалшив "арест" на Тръмп - може ли изкуственият интелект да създава фалшиви новини?

Британски журналист нарочно пусна фалшив сюжет с ареста на бившия президент

Окръжният прокурор на Манхатън Алвин Браг разследва Тръмп по случая с порно актрисата и бивш модел Сторми Даниелс преди изборите през 2016 г. През 2018 г. в. "Уолстрийт джърнъл", позовавайки се на свой източник, писа, че бившият адвокат на Тръмп Майкъл Коен е платил 130 000 долара на Даниелс като част от споразумение за неразкриване на отношенията ѝ с президента.

Тръмп все така твърди, че е невинен и отрича да е имал връзка с Даниелс. Това заяви той и на митинга. 

В почти 90-минутна реч Тръмп каза, че "най-голямата заплаха" за САЩ не е Китай или Русия, а американските лидери, включително лидерът на малцинството в Сената Мич Макконъл, колега републиканец, лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър, президентът Джо Байдън и бившият председател на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

"В много отношения тези болни хора са по-голяма заплаха, защото можем да се справим с Китай", каза Тръмп.

Той удари и губернатора на Флорида Рон ДеСантис, друг потенциален републикански кандидат за 2024 г. Бившият президент разкритикува ДеСантис, че според него не е успял да върне лоялността му. Тръмп подкрепи ДеСантис преди успешната му кандидатура за губернатор.

Тръмп предположи, че ДеСантис не се представя добре в социологическите проучвания и каза, че Флорида е била успешна "много години" и "много" преди ДеСантис да стане губернатор.

"Флорида е успешна от десетилетия", каза той.

Акцията на Тръмп дойде по фона на 30-та годишнина от противопоставянето в Уейко между ФБР и религиозната секта "Давидова клонка". 51-дневната обсада започва на 28 февруари 1993 г. и води до смъртта на 86 души.

Погнаха Тръмп и за подаръци, получени от чужди лидери и скрити

Погнаха Тръмп и за подаръци, получени от чужди лидери и скрити

Голяма част от тези подаръци не се знаят къде са в момента

Припомняме, че Тръмп е разследван по няколко дела, включително за щурма на Капитолия от 6 януари и откритите у него класифицирани документи. 

Той дори спекулира с вероятността да бъде арестуван.