Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп публикува в "Туитър" в събота, за да подкрепи предложение за изменение на конституцията, което ще позволи на конгреса да забрани оскверняването на американското знаме. "Всичко за сенатор Стив Дайнс, тъй като той предлага поправка за силна ЗАБРАНА за изгарянето на американския ни флаг", написа Тръмп.

Предложението беше представено вчера и в сената, и в памарата на представителите от сенатора-републиканец Стив Дайнс и конгресмена-републиканец Стив Уомак, отбелязвайки последното усилие да оспори тридесетгодишното решение на Върховния съд, че запалването на флага е защитена форма на словото съгласно първата поправка.

"Нашият флаг на Съединените щати е вечен символ на свободата, който разказва историята на Америка, историята на трайното ни преследване на свободата", заяви вчера сенатор Дайнс. "Като си спомняме за жертвите на всички, които носеха нейните цветове в битката, нашият народ трябва винаги да поставя знамето на честта и достойнството, от което се нуждае".