Американският президент Доналд Тръмп отново заплаши КНДР след реч на външния министър на Северна Корея Ри Йон Хо в ООН.

Северна Корея заплаши, че ракетният удар срещу САЩ е „неизбежен”

Северна Корея заплаши, че ракетният удар срещу САЩ е „неизбежен”

Севернокорейският външен министър Ри Йон Хо заяви пред ООН...

"Току-що чух, че външният министър на Северна Корея говори в ООН. Ако той отразява мислите на "Малкия ракетен човек", то те скоро няма да са наоколо", коментира Тръмп в Туитър.

Тръмп и Ким си отправят все по-заплашителни и лични обиди, тъй като Пхенян преследва целта си да разработи ядрена ракета, способна да достигне до САЩ - нещо, което Тръмп обеща да предотврати.

В безпрецедентно пряко изявление в петък Ким описва Тръмп като "психически разстроен американски балон". Неговите коментари дойдоха, след като Тръмп заплаши пред ООН да "унищожи" напълно страната с 26 милиона души.

Американски бомбардировачи B-1B Лансер, придружавани от изтребители, прелетяха в международно въздушно пространство над водите на изток от Северна Корея в събота, съобщи Пентагонът, посочвайки гамата от военни възможности, достъпни за Тръмп.

Бомбардировачи на САЩ предприеха предупредителен полет край Северна Корея

Бомбардировачи на САЩ предприеха предупредителен полет край Северна Корея

В отговор на демонстрациите на Пхенян...

В същото време държавната телевизия в Северна Корея излъчи видеоклип, показващ десетки хиляди хора, участващи в анти-САЩ протест на площад "Ким Ил Сунг" в Пхенян.

Показан е и видеоклип, на който се унищожават американски бомбардировачи и изтребители. Видеото се появи на северкорейския сайт DPRK Today.