Американският президент Доналд Тръмп смята, че бившият външен министър на Великобритания Борис Джонсън отлично би се справил със задълженията на премиер, ако бъде избран за лидер на Консервативната партия. Това заяви Тръмп в интервю, публикувано във вестник The Sun.

"Знам за различни участници (кандидатите за лидерския пост сред консерваторите). Смятам, че Борис би свършил много добра работа. Смятам, че би бил великолепен", заяви Тръмп.

Борис Джонсън се явява пред съда заради лъжи за Брекзит

Борис Джонсън се явява пред съда заради лъжи за Брекзит

В писмено решение съдия Маргот Колман заявява, че бившият външен министър трябва да се яви пред лондонски съд

"Той ми харесва, винаги съм го харесвал. Не знам дали ще го изберат, но смятам, че той е много добро момче, много талантлив човек. Той е много позитивно настроен към мен и нашата страна", заяви американският президент.

Тръмп също увери, че може значително да повлияе на борбата за стола на британския премиер, в който участват 12 кандидати. По думите му, няколко от претендентите за лидерския стол при торите са търсили неговата помощ. "Не искам да се казва, кой е бил, но... търсили са моята помощ. Бих могъл да помогна на всеки, ако го поддържам", допълни той.

Напускаме ЕС на 31 октомври със или без споразумение, категоричен Борис Джонсън

Напускаме ЕС на 31 октомври със или без споразумение, категоричен Борис Джонсън

Начинът да постигнем добро споразумение е да се подготвим за Брекзит без сделка

Предишната седмица премиерът на Великобритания Тереза Мей обяви, че на 7 юни подава оставка от лидерския пост на Консервативната партия заради невъзможността да реализира Brexit. Тя ще остане на поста докато бъде избран новият лидер. Този процес трябва да започне от 10 юни и да свърши във втората половина на юли. Джонсън се смята за основния претендент за лидерския пост на торите.

Болтън открито насърчи Великобритания да напусне ЕС

Болтън открито насърчи Великобритания да напусне ЕС

Той определи като "триумф на демокрацията"...