Дебатите по миграционната политика на САЩ доведоха до словесен сблъсък между президента Доналд Тръмп и демократката Максин Уотърс, член на Камарата на представителите на американския Конгрес, предаде Би Би Си.

Уотърс призова към бойкот на правителството и администрацията на Тръмп.

Тя коментира инцидента от уикенда, при който говорителката на Белия дом Сара Сандърс беше изгонена от ресторант в щата Вирджиния заради това, че работи за Тръмп.

Изгониха говорителката на Тръмп от ресторант

Изгониха говорителката на Тръмп от ресторант

Защото работела за десния популистки президент Доналд Тръмп

По думите на Уотърс, случаят във Вирджиния е пример за това какво трябва да бъде отношението към президентската администрация.

"Ако видите някого от правителството в ресторант или в супермаркет, на бензиностанция, излезте и ги обкръжете. Кажете им, че никъде не са добре дошли." - призова тя.

В отговор Тръмп заяви в Туитър, че Уотърс е личност с много нисък коефициент на интелигентност, като добави: "Внимавай с желанията си, Макс".

Той нападна и собствениците на ресторанта, от който беше изгонена Сара Сандърс. По думите му, те трябва да се съсредоточат в миене на мръсните врати и прозорци, вместо да гонят прекрасен човек като Сара Сандърс.

Лидерката на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси призова двете страни да се успокоят.

Тя отправи критика към Максин Уотърс за невежливото отношение, но същевременно осъди и Доналд Тръмп за "всекидневната му грубост".