Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново се развихри в любимата си социална мрежа "Туитър", като разкритикува остро разследването за предполагаемата намеса на Русия в негова полза в американските президентски избори като "отвратително, незаконно и произволен лов на вещици".

Тръмп добави обаче, че разследването, ръководено от специалния прокурор Робърт Мюлър, не било в състояние да компрометира "най-успешните първи 17 месеца на администрация в историята на САЩ".

"Въпреки отвратителния, незаконен и произволен лов на вещици, ние имахме най-успешните първи 17 месеца на администрация в историята на САЩ - и то с много! Съжалявам за медиите, произвеждащи фалшиви новини и за онези, които сеят омраза, но това е положението", похвали се американският държавен глава, стигайки до очевидно самохвалство.

В друга публикация в "Туитър" по-рано днес Тръмп посочи, че обвиненията срещу него относно предполагаемия таен сговор с Русия не са нищо повече от "най-големия лов на вещици в американската история".

Вместо това Тръмп обвини предшественика си Барак Обама и ФБР, че са го шпионирали по време на предизборната му кампания през 2016 г., като това било много по-голяма афера от "Уотъргейт", която разтърси американската политическа система през 1970-те години.

Тръмп нарочи Обама и ФБР, шпионирали го в предизборната кампания

Тръмп нарочи Обама и ФБР, шпионирали го в предизборната кампания

Най-големият лов на вещици в американската история