Кандидатът на Републиканската партия за Белия дом Доналд Тръмп заяви пред свои привърженици в Минесота, че ако стане президент ще продължи разследването срещу опонентката си Хилари Клинтън, предадоха информационните агенции.

Той се закани проучването на електронната й кореспонденция да продължи още дълго, като допълни, че сега тя е закриляна от "мошеническата система".

По-рано директорът на ФБР Джеймс Коми информира конгреса, че разследването на новите мейли на Клинтън не дава основания за повдигане на обвинения.

"Хилари Клинтън още дълго ще бъде разследвана за многобройни престъпления срещу нацията ни, народа ни, демокрацията ни. Най-вероятно това ще завърши с наказателен процес." - заяви републиканският кандидат.

Междувременно шефката на предизборния щаб на Доналд Тръмп - Келиан Конуей, заяви, че изводите на ФБР по електронната кореспонденция на Хилари Клинтън потвърждават, че тя е лъгала, предаде Би Би Си.

"Ако изводите на ФБР остават същите, това все пак означава, че тя е била небрежна и невнимателна, и е лъгала по отношение на секретната информация и броя на използваните устройства", коментира Конуей в Twitter.

Самата Клинтън нееднократно заяви увереност, че възобновяването на разследването на ФБР по служебната й кореспонденция по време на мандата й като държавен секретар ще потвърди невинността й. Тя дори призова ФБР да публикува цялата информация за мейлите, които проучва.