Американският президент Доналд Тръмп обяви, че външнополитическият съветник от предизборния му щаб, който призна, че е излъгал ФБР за срещите си с руски посредници, бил "доброволец на ниско ниво", който бил "доказан лъжец".

В любимата си социална мрежа "Туитър" Тръмп се опита да се дистанцира от Джордж Пападопулос: "Малцина познаваха младия доброволец на ниско ниво на име Джордж, който вече е доказан лъжец."

Съветник от щаба на Тръмп лъгал ФБР за руска "мръсотия"

Съветник от щаба на Тръмп лъгал ФБР за руска "мръсотия"

Руската сага започва да се разплита

В обвинителния акт, внесен в съда, се изтъква, че с Пападопулос са се свързали хора, които твърдят, че са свързани с Русия и са му предложили "мръсотия" за Хилари Клинтън под формата на "хиляди имейли". Пападопулос се призна за виновен, че е лъгал агентите на ФБР относно разговорите си.

Съдебните документи, отворени вчера, също така разкриха за повдигнато обвинение срещу бившия шеф на предизборната кампания на Тръмп - Пол Манафорт.

Тръмп заяви, че действията на Манафорт, за които беше обвинен, са били извършени "много преди" да се присъедини към щаба му. Това обаче не е вярно, защото подробностите от обвинителния акт показват, че е обвинен за действия, извършени в периода между 2006 и настоящата 2017 г., а той беше шеф на предизборния щаб на Тръмп между юни и август 2016 г. Сред 12-те обвинения срещу него са заговор срещу САЩ и пране на пари. 

Обвиненията срещу Манафорт са отпреди години, твърди Тръмп

Обвиненията срещу Манафорт са отпреди години, твърди Тръмп

Отново нападна Хилъри Клинтън и демократите