Доналд Тръмп заяви в поредните си туитове, че в Русия "си скъсват задниците от смях" заради "хаоса" в САЩ.

Туитовете, във връзка с предизборната му кампания от 2016 г., разграничават твърдения за намеса на Русия и Тръмп повтаря твърдението си, че не е имало "тайно споразумение".

"Никога не съм казвал, че Русия не се е намесила в изборите, казах, че може да е Русия, Китай или друга страна или група, или 400 паундов гений (180 кг), който седи в легло и играе с компютъра си. Руската "измама" е, че кампанията на Тръмп си е сътрудничила с Русия - това никога не е било" обяснява Тръмп.

Тръмп добави, че ако Русия се опитва да се намеси в американската политика, тя вече е успяла. "Ако това беше целта на Русия, да създаде раздори, размирици и хаос в САЩ, тогава, с всички изслушвания на Комитета, разследвания и партийна омраза, те успяха да постигнат това отвъд най-смелите си мечти", допълни той.

Постовете му са след, като президентът Тръмп разкритикува Федералното бюро за разследване (ФБР), че губи прекалено много време в опитите си да докаже, че е имало сговор между неговия предизборен щаб и Русия по време на президентските избори през 2016 г. и затова е изпуснало Никълъс Крус, който застреля 17 души в училище в щата Флорида.

Тръмп скочи на ФБР - разследвайки сговор с Русия, изпуснали стрелеца от Флорида

Тръмп скочи на ФБР - разследвайки сговор с Русия, изпуснали стрелеца от Флорида

Тръмп обвинява ФБР в партийна пристрастност