Единственият начин да се гарантира, че президентът на САЩ Доналд Тръмп няма да извърши каквото и да е "безразсъдно" и "прибързано" действие на Корейския полуостров, е да "бъде укротен с абсолютна физическа сила". Това се изтъква в статия в официозния вестник на Работническата партия на Северна Корея, публикувана днес.

Тръмп пристигна в Япония, започва 12-дневна азиатска обиколка

Тръмп пристигна в Япония, започва 12-дневна азиатска обиколка

Очаква да се срещне с Путин...

Изявлението, което очевидно отразява настроенията на севернокорейския вожд Ким Чен-ун, предупреждава Тръмп да "спре безразсъдното изнудване и да свали ръцете си от корейските дела", като се добавя, че "никой не може да предвиди кога Тръмп ще извърши безразсъдно действие. Единственият начин за отпор на негово прибързано действие е да бъде укротен с абсолютна физическа сила. Ако САЩ неправилно преценят най-твърдата воля на Северна Корея и посмеят да действат безразсъдно, тя ще бъде принудена да извърши решително и безмилостно наказание с мобилизирането на всички сили. САЩ нямат енергия да го предотвратят. А след това ще е твърде късно да съжаляват".

Северна Корея прати Тръмп да си пие хапчетата за нелечима умопобърканост

Северна Корея прати Тръмп да си пие хапчетата за нелечима умопобърканост

Враждебната реторика на Тръмп била "истерични спазматични симптоми"

Преди това Тръмп заяви по време на посещението си в Япония, че "никой, никой диктатор, никой режим не трябва да подценява американската решимост", коментирайки положението със сигурността в региона на Източна Аязия. Оснев това Пентагонът не изключва военна операция срещу Северна Корея.