Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп има значителна преднина пред настоящия държавен глава Джо Байдън в пет от шестте най-важни щата. Това показват резултатите от проучване на нагласите за следващите президентски избори в страната на New York Times-Siena College, публикувано в неделя.

Тръмп води пред Байдън с цели 10 точки в Невада, шест точки в Джорджия, пет точки в Аризона и Мичиган и четири точки в Пенсилвания. Единствената преднина на Байдън е в Уисконсин, където той бие Тръмп с две точки.

Припомня се, че Байдън победи Тръмп във всичките шест щата по време на изборите през 2020 г. Комбинирането на анкетите във всичките шест щата дава на Тръмп преднина от 48-44 проента пред Байдън.

Проучването на NYT-Siena College анкетира 3662 регистрирани избиратели в шестте щата от 22 октомври до 3 ноември.

Проучването приписва лошото представяне на Байдън на липсата на увереност поради възрастта му. Сред поддръжниците на самия Байдън 54% все още казват, че той е твърде стар за поста.

Гласоподавателите считат, че Тръмп управлява по-добре икономиката, външната политика и имиграцията.

За 73% от американците Байдън е твърде стар за президент

За 73% от американците Байдън е твърде стар за президент

Това показаха резултатите от ново проучване на Wall Street Journal

Представянето на Тръмп се дължи и на безпрецедентните нива на подкрепа от страна на чернокожите гласоподаватели, с рекордните 22% от демографската страна, която подкрепя Байдън в шестте щата, според NYT.

В момента Тръмп държи убедителна преднина на първичните избори за президент на републиканците през 2024 г., като най-близките му конкуренти са доста под него. В края на октомври, бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс приключи своята президентска кампания. Следващият републикански първичен дебат ще се проведе в Маями на 8 ноември.

Това е факт, въпреки многото дела, които се водят срещу него. 

Тръмп обеща да направи данъчните облекчения постоянни

Тръмп обеща да направи данъчните облекчения постоянни

Бившият президент на САЩ обеща да налага мир със сила

В края на октомври, Тръмп обеща да "направи данъчните облекчения постоянни", ако бъде избран през 2024 г., както и да въведе допълнителни съкращения.

Също така обеща да намали данъците за фермерите, "за да защити нашите преобладаващи интереси на националната сигурност в една силна местна селскостопанска индустрия".

Тръмп също така се зарече, че ще премахне данъка върху имотите, за който също водеше кампания преди първия си президентски мандат.

Тръмп каза на митинг в Айова, че ще "възстанови мира чрез сила" след ескалацията на конфликта между Израел и Хамас. Той твърди, че Хамас "никога не би нападнал" Израел, ако той беше президент. Той също така твърди, че САЩ не са претърпели никакви терористични атаки по време на неговото президентство.