Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп смята за лесен съперника си от Демократическата партия Камала Харис, настоящ вицепрезидент, съобщава "Ройтерс". 

Според него, тя ще бъде по-лесна за победа от президента Джо Байдън, оттеглил се от номинацията,  въпреки че някои социологически проучвания показват, че Харис води в надпреварата за президентските избори на 5 ноември.

"Вярвам, че тя ще бъде по-лесна за победа от него", каза Тръмп, наричайки я "радикал" и "лунатик".

Това заяви той на митинг в щата Пенсилвания. 

Харис намалява данъци и цени, ако спечели президентските избори в САЩ

Харис намалява данъци и цени, ако спечели президентските избори в САЩ

В първата си голяма реч, фокусирана върху икономиката

Тръмп се опита да представи Харис като крайно ляв в редица политики. На митинга той подчерта предишния ѝ призив за забрана на фракинга, индустрия, важна за държавата. Кампанията на Харис наскоро показа, че тя няма да подкрепи забраната.

Той също така продължи да атакува Харис с твърде лични коментари, въпреки че някои политически анализатори казват, че това може да навреди на Тръмп сред по-умерени избиратели.

"Чували ли сте я да се смее? Това е смях на луд човек", каза Тръмп и добави, че е недоволен от корицата на последния брой на списание "Тайм". — Изглеждам много по-добре от нея."

Тръмп повтори фалшивото си твърдение, че е загубил изборите през 2020 г. поради измама, отхвърли заплахата от изменението на климата и каза, че планът му за налагане на мита върху чуждестранни стоки няма да действа като данък върху потребителите в САЩ , твърдение, което повечето икономисти оспорват.

Тръмп каза, че Харис е трябвало да направи повече за справяне с инфлацията и други проблеми, откакто тя и Байдън встъпиха в длъжност. Ако бъде преизбран, той каза, че ще подпише изпълнителна заповед за намаляване на цените.

Очаква се Харис да има преизборни събития в Пенсилвания в неделя, преди началото на Националния конгрес на Демократическата партия в понеделник в Чикаго.

Тръмп: Имам значителна преднина пред Камала Харис

Тръмп: Имам значителна преднина пред Камала Харис

При победа на републиканците САЩ ще увеличат добива на петрол

Ден по-рано тя представи основните си икономически приоритети. 

Сред тях са предложения за намаляване на данъците за повечето американци, таван на цените на основни стоки и изграждане на по-достъпни жилища.

Това е само част от "икономиката на възможностите", която тя планира да следва, ако спечели Белия дом. По думите ѝ, икономиката на САЩ е силна, но цените все още са твърде високи.

В първата си голяма реч, фокусирана върху икономиката, Харис обеща да въведе нов данъчен кредит за деца от $6000 за семейства с бебета, да намали данъците за семейства с деца и да намали разходите за лекарства, отпускани с рецепта.

Вицепрезидентът също призова за изграждането на 3 милиона нови жилищни единици за четири години и данъчни стимули за строителите, които строят жилища за купувачи за първи път.

Тя каза, че ще бъде фокусирана върху средната класа като президент.