Почасовата стачка на транспортните работници в Гърция продължава, като за по няколко часа в различно време на деня спират транспорта в гръцката столица. Задръствания от коли има на изходните артерии. Принудително се пътува с личните автомобили, което затруднява и забавя трафика, отбелязва кореспондентът на БНР в Атина.

Транспортните работници протестират срещу приватизацията на градския транспорт. Синдикатите настояват за подписване на нови колективни трудови договори.

Вече 19 дни стачкуват пристанищните работници в Пирея и Солун. Трудно се обслужват круизните кораби. Затрудняват се пътуващите да посетят Атина, а това са сериозни загуби за туризма.

Агенции променят и маршрута на туристите, като не спират на двете пристанища. Има тирове и контейнери със стока, които стоят вече дни необработени. Протестите на моряците са срещу приватизацията на пристанища Пирея и Солун.

От правителството съобщават, че има споразумение със синдикатите за запазване на работните места и след приватизацията. Това са само обещания на думи, коментират пред медиите обаче докерите от пристанищата и продължават стачката. Протестират само в Пирея и Солун. На другите пристанища няма стачки и фериботите се движат по график. Не може да се предвиди още колко дни ще останат затворени двата порта. Правителството може да въведе гражданска мобилизация за стачкуващите.