Трима палестинци бяха убити от израелските сили в бежанския лагер Балата в град Наблус на Западния бряг рано в понеделник. Израелските сили са нахлули, придружени с булдозери и блокирали линейки да не могат да влязат в лагера. Това се казва в изявление на палестинското министерство на здравеопазването, цитирано от "Ройтерс".

Други трима души са били ранени, като един човек е в критично състояние, съобщиха от министерството.

Няма незабавно потвърждение за смъртните случаи от израелската армия, която обикновено не издава информация за операциите, докато те продължават.

Не е ясно защо израелските войски са влезли в града, въпреки че сблъсъците са обичайни по време на нощни арести или други военни операции дълбоко в контролираните от палестинските власти райони, съобщава The Times of Israel.

Защо Хамас не беше цел на Израел при въздушните удари в Газа - този път

Защо Хамас не беше цел на Израел при въздушните удари в Газа - този път

Хамас не се страхува от конфронтация с Израел, но по-скоро не желае да има широкомащабна война толкова скоро

Израелски войник е бил леко ранен при нападение с автомобил на Западния бряг в неделя, съобщават местни медии. 20-годишният войник е откаран в болница в стабилно състояние.

Съобщава се, че израелските сили за сигурност са преследвали нападателя, който е избягал с автомобила си. Инцидентът е станал близо до палестинския град Хувара, мястото на няколко нападения по-рано тази година.

Израелските отбранителни сили съобщават, че "друг войник, който е бил наблизо, е стрелял към превозното средство, което е избягало от местопрестъплението".

Инцидентът идва на фона на ескалацията на израелско-палестинското насилие през последната година.