Трима цивилни са убити, а друг е ранен при артилерийски обстрел на централната част на Херсон от страна на руските сили. Информацията е оповестена от ръководителя на Херсонската областна военна администрация Александър Прокудин във "Фейсбук", съобщава "Укринформ".

"През нощта руската армия обстрелва централната част на Херсон. Семейство е пострадало, след като артилерийски снаряд е ударил жилищна сграда", посочва Прокудин. По думите му на място са загинали 87-годишен мъж и 81-годишната му съпруга. След експлозия 54-годишен жител на Херсон е с комоцио и травма на крака. Оказана му е медицинска помощ, като той е отказал да бъде хоспитализиран. Тяло на загинал мъж е открито при разчистване на отломки в централния район на града. Самоличността му се установява.

Ръководителят на администрацията на град Херсон Роман Мрочко информира, че през изминалото денонощие територията на общината е била обстрелвана 28 пъти. Използвани са 105 снаряда и 2 ракети. Освен в Херсон щети са регистрирани в Садове, Комишани и Зимивник.

И тази нощ Украйна е под руски обстрел с дронове

И тази нощ Украйна е под руски обстрел с дронове

Свалени са четири руски дрона в Днепропетровска област

Както стана ясно по-рано, вечерта на 23 декември руските беше атакувана критичната инфраструктура в Херсон, като бе засегнат газопровод. Нанесени са щети и по медицинско заведение.

Тази сутрин военновъздушните сили на украинската армия съобщихa, че от изпратените от руснаците 15 ударни безпилотни летателни апарати тип "Шахед" 14 са били свалени. Не се посочва какво е станало с 15-тия дрон, който не е бил прехванат.

Дроновете са били пуснати от Краснодарския край, град Примороско-Ахтарск.

Шахедите са били свалени над територията на Николаевска област, Кировоградска, Запорожка, Днепропетровска и Хмелницка области.