Министърът на правосъдието Цецка Цачева проведе работна среща с главния прокурор на САЩ Джеферсън Сешънс, съобщиха от Министерството на правосъдието..

По време на втория ден от визитата си във Вашингтон министър Цачева запозна американския си колега с един от основните приоритети на българското правосъдно министерство по време на предстоящото европейско председателство на България - институционализиране на службата на европейския прокурор.

Българското председателство поема структурирането на европрокуратурата

Българското председателство поема структурирането на европрокуратурата

България и Румъния могат да споделят много опит...

"България, като един от инициаторите за създаването на Европейска прокуратура, ще работи приоритетно за институционализирането и функционирането на службата и за изграждането на отношенията с партньорските институции и служби, като ЕВРОЮСТ, ЕВРОПОЛ, ОЛАФ, включително от държави извън Европейския съюз." - поясни министър Цачева.

Главният прокурор на САЩ Джеферсън Сешънс прие с интерес отправената от министър Цачева покана да присъства на конференцията, посветена на институционализирането на Европейската прокуратура, която ще се проведе в София през март 2018.

Цачева доволна, че в доклада няма нови препоръки

Цачева доволна, че в доклада няма нови препоръки

Ще се работи в посока отпадане на мониторинга през 2019 г.