Турското външно министерство осъди германския вестник "Билд" за "клеветническата" му редакционна позиция спрямо турския президент Реджеп Тайип Ердоган в броя му от сряда, съобщават турски медии.

В писмено изявление ведомството изтъква, че редакционната позиция на германският ежедневник включвала "обидни" забележки и коментари, които "отразявали омраза".

"Билд" към Ердоган: Не сте добре дошли в Германия!

"Билд" към Ердоган: Не сте добре дошли в Германия!

"Вие не сте демократ! Вие вредите на вашата страна!"

"Напоследък европейските медии като че ли са в надпревара да хулят нашата страна и нашия президент с политически аргументи, вместо да произвеждат обективни и достоверни новини", се подчертава в изявлението.

"Ние осъждаме тази история (на в. "Билд") и изкривеното разбиране, използвано за озаглавяването ѝ", се добавя в изявлението.

Министерството също така отбелязва: "Време е тези, които се опитват да спечелят нещо с противопоставянето на нашия президент чрез публикуването на измислени статии, да разберат, че това няма никаква стойност... Този тип истории, които пренебрегват журналистическата етика и избуяват върху ксенофобията и расизма са обречени да отидат на бунището на историята".

Вестник "Билд" излезе в сряда с голяма снимка на Ердоган със заглавие и подзаглавие: "Билд" казва истината в лицето на Ердоган: Вие не сте демократ! Вие вредите на страната си! Не сте добре дошли в Германия!"