В рамките на проведената в неделя операция в Северен Ирак турската армия е изпълнила всички поставени задачи, като са били унищожени всички обекти на Кюрдската работническа партия.

Това се казва в изявление, разпространено от Генералния щаб на турската армия.

Уточнява се, че в операцията на територията на планинския район Кандил са участвали както сухопътни сили, така и бойна авиация.

В съобщението се подчертава, че целите са били набелязани предварително и внимателно проучени, така че се изключва наличието на цивилни граждани в района на операцията.

В нея са взели участие 50 самолета, след чиито удари се е включила тежката артилерия на сухопътните сили, с която са нанесени масирани удари по набелязаните цели.

Според турските медии, цитирани от световните агенции, по време на акцията е унищожен централният команден пункт на бойните отряди на кюрдската партия, както и е елиминиран високопоставен член на групировката.

Това обаче до момента не се потвърждава от Генщаба на турската армия.

Междувременно началникът на Генералния щаб ген. Яшар Бююканът е заявил, че ударите срещу Кюрдската работническа партия ще продължат докато цялата групировка не бъде ликвидирана.
Където и да се скрият кюрдските бунтовници, те ще бъдат открити и унищожени, категоричен е висшият военен.