Twitter заяви, че са "провалили" потребителите си, когато са споделили данни на отделни лица. без съгласие, с "рекламни партньори", съобщава ДПА.

Социалната мрежа обяснява, че наскоро е открила проблеми, при които "изборът на настройки на потребителите може да не е работил по предназначение".

Компанията коментира, че може да е споделяла с рекламни партньори данни на потребители, които са използвали мобилното приложение от май 2018 г., включително код на държавата и ангажираност с рекламите, "дори и да не сте ни дали разрешение за това".

Twitter допълва, че от септември 2018 г. може да показва на потребителите "реклами въз основа на изводи, които направихме за устройствата, които използвате, дори и ако не сте ни дали разрешение".

El Pais: Apple слуша лични разговори на потребители

El Pais: Apple слуша лични разговори на потребители

От Испания слушат записи на различни езици и обясняват, че подобряват Siri

Базираната в Сан Франциско компания коментира, че проблемите са отстранени в понеделник, добавяйки, че все още провежда разследване, "за да се определи кой може да е засегнат".

"Имате ни доверие да следваме избора ви и ние се провалихме тук. Съжаляваме, че това се случи и предприемаме стъпки, за да сме сигурни, че няма отново да направим такава грешка", обяснява компанията.

Twitter е една от компаниите, които през май 2018 г. актуализираха условията си за обслужване, за да се съобразят с новите правила на Европейския съюз, регулиращи данните и поверителността, известни като Общ регламент за защита на данните (GDPR).

Google разследва изтичане на 1000 разговора от техни домашни смарт устройства

Google разследва изтичане на 1000 разговора от техни домашни смарт устройства

153 разговора са записани без дори да е използвана фразата OK Google