Според германското следствие, убиецът на бившия чеченски полеви командир Зелимхан Хангошвили е имал най-малко един съучастник в Берлин. Информацията беше огласена от агенция dpa, с позоваване на участници в закритото заседание на комисията по вътрешни работи в Бундестага, в което е участвал и представител на федералната прокуратура.

Според източниците на агенцията, извършителят е пристигнал в Берлин от Варшава не повече от ден преди убийството. Разследващите смятат, че за толкова кратко време той не би могъл да проследи навиците на Хангошвили, нито да установи местонахождението му, както и да подготви плана за бягство от местопрестъплението.

Германия оспори коментар на Путин за убийството на грузинец в Берлин

Германия оспори коментар на Путин за убийството на грузинец в Берлин

Германската прокуратура подозира, че зад убийството стоят руснаците или чеченците

Засега остава неясно от кого убиецът е получил пистолета Глок 26, с който е застрелял Хангошвили. По данни на следствието, извършителят на престъплението първо е пристигнал в Париж - на 17 август, с полет от Москва, а впоследствие е излетял за Полша.

Грузинецът Зелимхан Хангошвили - полеви командир по време на втората чеченска война, беше застрелян на 23 август в берлински парк. Заподозреният за убийството беше задържан още същия ден благодарение на свидетелски показания.

Той е с руски паспорт, на името на Вадим Соколов. Порталът за журналистически разследвания The Insider съобщи на 3 декември, че Вадим Соколов в действителност е 54-годишният Вадим Красиков, обявен от Москва за издирване чрез Интерпол през 2014 г.

И Германия започна разследване срещу Петров и Боширов

И Германия започна разследване срещу Петров и Боширов

През 2014 г. са пребивавали три дни в Германия...

От задържането си досега заподозреният се намира под стража и отказва да коментира обвиненията.

Разследването на убийството беше поето от федералната прокуратура на Германия, което се прави само при подозрение, че в престъплението са замесени спецслужбите на друга държава.