Венецуелският президент Уго Чавес обяви, че е получил предупреждения от източник в Белия дом, че администрацията на президента Буш планира атентат или преврат срещу него.

Като се позова на неназован информатор от Белия дом, Чавес обяви пред хиляди свои привърженици в кандидат-президентската надпревара, че американският президент е наредил преди края на мандата му през 2008 година Чавес да бъде убит, предаде АП.

Президентът каза това, особено през последните дни. Това, което той не знае, е, че аз имам приятели в Белия дом, каза държавният лидер.

Венецуелският президент и преди е твърдял, че американските власти възнамеряват да го убият, но американски представители отричат тези твърдения.

Чавес направи последните обвинения малко след като обяви, че наскоро срещу него е подготвян атентат, отговорниците за който избягали в съседна Колумбия.

Той свърза заговора за покушение с основния му опонент в задаващите се президентски избори - губернатора на щата Сулия Мануел Росалес.

Чавес заяви, че е подложен на постоянна заплаха от своите опоненти, които се опиват да се отърват от него.

По повод неуспешния атентат срещу него Чавес уточни единствено за снайперист при посещението му в Сулия, който го очаквал да слезе от хеликоптера, за да стреля.