Силите за противовъздушна отбрана са унищожили два украински малоразмерни балона над Тулска и Московска област около 19:00 ч. московско време, съобщиха от Министерството на отбраната.

От министерството подчертават, че средствата за противовъздушна отбрана са осуетили "опит на киевския режим да извърши терористична атака".

От пресслужбата на летище Калуга съобщиха, че там е въведен план "Прикритие" поради появата на безпилотни летателни апарати в небето.

"В резултат на въвеждането на плана полет от Санкт Петербург се приземи на летище Внуково. Вследствие на това заминаването от международното летище Калуга за Минерални води ще бъде забавено", заявиха от въздушното пристанище.

През изминалата седмица Министерството на отбраната няколко пъти съобщи за откриването на малки балони, изстреляни от Украйна, във въздушното пространство. На 16 април такъв обект беше свален над Курска област.

Министерството заяви, че с негова помощ Киев се опитва да "извърши терористична атака".

Дрон се вряза в сграда в Белгород

Дрон се вряза в сграда в Белгород

Двама души са пострадали

Сондата е била свалена от средства за противовъздушна отбрана. Същия ден в Липецка област бяха открити и неутрализирани останките на метео сонда. На 20 април губернаторът на Липецка област Игор Артамонов отново съобщи за намерените в региона отломки от метео сонда.