Руски и украински канали в Telegram съобщават за нападение с дрон срещу руската военновъздушна база в Ейск на брега на Азовско море.

Каналите публикуват видеоклипове, вероятно заснети от местни жители, на експлозия и пожар в района. Все още няма други потвърждения или опровержения.

Освен това през последните два часа новинарските канали в анексирания от Русия Крим съобщават за десетки украински безпилотни самолети; има и откъслечни и лаконични съобщения за нападения с дронове на други места в Южна Русия.

Руските власти обявиха, че един от украинските дронове, изстреляни тази нощ срещу цели на руска територия, е "паднал" на територията на петролната рафинерия "Илиск" край Краснодар.

Оперативният щаб на Краснодарския край твърди, че падането на дрона е предизвикало пожар с площ само 50 кв. м и че той вече е потушен.

В обобщението си оперативният щаб посочва, че в резултат на масирания удар на дрона са пострадали общо шестима души: четирима са ранени в южните покрайнини на Краснодар, където според оперативния щаб отломки от дрона са повредили сградите на автогарата "Южни" и котелното, и още двама в рафинерията "Илск".

Украински дронове удариха рафинерия и петролен склад край Краснодар

Украински дронове удариха рафинерия и петролен склад край Краснодар

Избухнал е пожар

Рафинерията в Илск се намира на 17 км от рафинерията в Афипски, за която се съобщава, че е била засегната от атака с дрон предишната вечер.