Руската Орловска област е била атакувана в нощта срещу четвъртък от украински БПЛА, в резултат на което са били ударени обекти на енергийната инфраструктура. Щети са регистрирани в Глазуновски и Свердловски региони. Това съобщи областният управител Андрей Кличков.

"Орловска област отново беше атакувана от вражески БЛА. В Глазуновска и Свердловска области по време на неутрализирането им бяха повредени обекти на енергийната инфраструктура", написа той в своя канал в Telegram, като добави, че това е довело до частично прекъсване на електрозахранването на няколко домакинства.

По думите на Кличков на мястото работят аварийни служби, които ликвидират последствията от нападението и възстановяват захранването.

Руски региони под тревога за атаки с дронове
Обновена

Руски региони под тревога за атаки с дронове

Воронеж, Курска, Липецка и Белгородска област предупредиха населението

Припомняме, че руски области бяха засегнати от украински удари. Сред тях са Белгородска, Воронежка, Липецка област, Курск и други. 

И в нощта срещу сряда редица руски области обявиха украински атаки - Воронеж, Рязанска област и Белгородска област.

Групата войски "Восток" за едно денонощие ликвидира до 100 военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Унищожени са били две 155 мм гаубици M777 и четири точки за снабдяване с боеприпаси на противника. Това съобщи за ТАСС ръководителят на пресцентъра на групата "Восток" Александър Гордеев.

Русия свалила дронове над Белгородска област

Русия свалила дронове над Белгородска област

За пореден ден е под обстрел