Селата Петровка и Соловьовка в руската Белгородска област са затворени за влизане и жителите ще бъдат разселени поради атаки на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). На жителите ще бъдат осигурени нови жилища. Това е съобщил в канала си в Telegram губернаторът на региона Вячеслав Гладков, цитиран от ТАСС.

"Скъпи приятели, днес на заседание на оперативния щаб взехме решение: затваряме влизането и започваме процедурата по презаселване, предоставяйки нови жилища на жителите на Петровка и Соловьовка в Белгородска област", ​​заявява той.

Така отговаря на въпрос на абонат за постоянните атаки на украинските въоръжени сили срещу тези населени места.

Гладков добавя, че всички подробности за новите жилища ще бъдат получени от регионалното Министерство на строителството, а за еднократните плащания - от Министерството на социалната защита на Белгородска област.

"Ще се опитаме следващата седмица да организираме среща и работа на комисията с жителите на тези села", добави той.

Белгородска област под тревога за ракетни атаки

Белгородска област под тревога за ракетни атаки

Свалени са няколко ракети

Припомняме, че областта е сред най-често атакуваните от украинските военни. 

В началото на октомври, руската армия отрази масирана атака на украински дронове. Четири региона бяха атакувани, като бяхаа свалени, прехванати или отразени над 110 безпилотни летателни апарати.

Това се случи над Белгородска, Воронежка, Курска и Брянска области.

Гладков съобщи тогава, че в резултат на "агресия" на украинската армия в областта са загинали четирима души, а 24 са ранени. Това е един от редките случаи в които държавна агенция съобщи за толкова много жертви и пострадали в една новина. Самият Гладков заяви, че това е страшен ден за всички в Белгородска област.

12 ранени след украински обстрел в Белгородска област

12 ранени след украински обстрел в Белгородска област

Продължават сраженията в руската гранична област