Украинските военновъздушни сили потвърдиха във вечерната си сводка за хода на войната, че е поразен още един руски изтребител Су-34.

През целия ден украинските агенции съобщаваха за успешното му сваляне, но едва в късния следобед командващия ВВС Николай Олешчук го потвърди. Малко по-късно и от Генералния щаб дадоха ежедневната си информация, включвайки и информацията.

Няма изявление от руската страна.

По два руски самолета Су-34 и Су-35 тази сутрин са били пуснати управляеми ракети. Не се съобщава обаче нищо за мястото на атаката. Руската авиация избягва в последно време да действия в тила, заради опасения от украинските ПВО-ракети, но продължава да се доближава до фронтовата линия.

Припомняме, че само през февруари Украйна съобщи за 13 свалени руски самолета.

Украйна и тази нощ под руски огън

Украйна и тази нощ под руски огън

От полунощ е в сила тревога за въздушна атака в Полтавска, Сумска и Харковска области

През изминалото денононощие е имало 70 бойни сблъсъка, се посочва във вечерната сводка на Генщаба.

Във Волинско, Полиско, Сиверското и Слобожанското направления няма особена промяна на фронтовата линия. Въздушни удари са нанесени по населени места в Харковска област.

В Лиманско направление са отблъснати 7 атаки в районите на населените места Терна и Ямполивка на Донецка област, 11 са атаките в Бахмутско направление край Богдановка, Ивановка, Клещеевка, Андреевка в Донецка област, където руската армия се опита да подобри тактическото си положение.

В Авдеевско направление са били регистрирани 14 атаки. Продължава отстояването и на плацдарма на левия бряг на Днепър, където бойният сблъсък е бил до Кринки, Херсонска област.

Жертви и ранени в Одеса след атака с дронове

Жертви и ранени в Одеса след атака с дронове

17 дрона са пуснати по Украйна, има жертва и в Харковска област