Украинските сили са отблъснали руските офанзиви северно от Славянск, но очакват продължаваща офанзива към този град.

Продължава и настъплението югозападно от Лисичанск, в близост до магистралата Лисичанск - Бахмут. Все още руската армия не е прекъснала изцяло украинските комуникационни линии към Бахмут. Значителен напредък имат в офанзивата си източно от Бахмут, признава в сутрешната си сводка украинския генщаб.

Руските военни щурмуват Лисичанск от южна и югозападна посока.

Ръководителят на Луганската областна военна администрация Серхий Гайдай съобщава, че настъплението на руснаците е от юг и югозапад. Сраженията се водят между Вълчеяровка и петролната рафинерия.

В същото време руската армия продължава да разрушава града. Според Серхий Гайдай три помпени станции, една от които се намира в Новодружск, са били умишлено обстрелвани, разрушени са и два моста и един пътен тунел.

Руснаците са провели и въздушни удари в районите на Николаевка и Яковлевка, обстрелват с артилерия районите на Костянтинивка, Билохоровка, Виемка, Покровске, Бахмут и Соледар. Противникът също така провежда щурмови действия по посока на ТЕЦ "Мироновка-Улехирска" и военните действия продължават.

Руските сили извършиха ограничени и локализирани атаки по оспорваните фронтови линии около град Харков, но на 27 юни не са постигнали напредък.

Украинските защитници провеждат контраофанзиви в херсонско и запорожско направление, но позициите им не са стабилни.