На Кримския мост, където движението вече беше блокирано няколко пъти в събота, са се образували големи задръствания. Това се съобщава в телеграм канала, който публикува оперативна информация за пътя през Керченския пролив.

Според съобщението, към 17:00 часа местно време има 561 превозни средства на опашка пред ГКПП от Таман, а времето за изчакване в образувалото се задръстване е около два часа. На опашката от Керч има 711 превозни средства, времето за изчакване е повече от два часа.

По-рано ръководителят на анексирания Крим Сергей Аксьонов заяви, че руската система за противовъздушна отбрана е свалила три ракети в района на Керченския пролив. Съобщенията за ракетите бяха последователни, а за третата бе съобщено едва в късния следобед.

Русия свали две ракети над Керченския проток

Русия свали две ракети над Керченския проток

Mостът не е повреден, съобщи в Telegram канал ръководителят на Крим Сергей Аксьонов

Според съобщенията на руските власти в анексирания Крим ракетите са били прехванати от противовъздушната отбрана, а над моста е спусната димна завеса за предпазване на съоръжението. От ударите на украинците конструкцията не е пострадала. Движението по моста беше блокирано, но според руските власти вече е възобновено.

За това, че атаката срещу Кримския мост е нанесена с модернизирана ракета С-200, съобщават както руските военни, така и анализатори пред украинските медии, които обаче твърдят, че най-малко един участък от моста е унищожен.

Според военния експерт Павел Нарожни, цитиран от УНИАН, съдейки по публикуваните днес видеозаписи, на Кримския мост, има няколко огнища, от които излиза черен дим, което означава, че е имало попадения.

"Това са едни модернизирани ракети С-200 и ние не знаем техните характеристики. Но първо, това е ракета с бойна глава от 150-200 килограма и лети на височина до километър. Това според Нарожни показва преди всичко, че руската система за ПВО има големи проблеми със свалянето на таква ракети.

Захарова: Ще отговорим на атаката на Киев срещу Кримския мост

Захарова: Ще отговорим на атаката на Киев срещу Кримския мост

Кримският мост представлява гражданска инфраструктура и атаките срещу подобен род съоръжения са недопустими