Руските военни са отблъснали украинска ракетна атака срещу Севастопол, съобщи назначеният от Москва губернатор на анексирания град Михаил Развожаев.

"Нашите военни са отблъснали масирана атака срещу Севастопол.

Ситуацията към този час: в района на улица "Федоровская" отломки от свалена ракета паднаха в частния сектор.

Информацията за пострадалите се уточнява. Уточнява се видът на свалената ракета". Това написа в "Телеграм" губернаторът.

По-рано Развозжаев съобщи, че силите за противовъздушна отбрана са свалили няколко украински ракети над акваторията на Черно море в района на Севастопол и в близост до летище Белбек.

Руските медии също така съобщиха, че движението по Кримския мост е било временно спряно.

Взривове в Севастопол

Взривове в Севастопол

На този етап няма потвърждение от официалните власти

Каналът в "Телеграм" Астра съобщи за най-малко 20 ракети изстреляни по военното летище в Белбек. В районът е избухнал пожар.

Силни взривове са събудили Евпатория, Симферопол, Севастопол и Бахчисарай.

Руските власти признаха за пожарите, но ги оправдаха с паднали останки от свалени от руската ПВО украински ракети.

Впоследствие руското министерство на отбраната съобщи, че неговите военновъздушни сили са унищожили 10 ракети с голям обсег ATACMS, изстреляни от украинската армия през нощта срещу Крим.

Ведомството не уточни дали са били нанесени щети в резултат на атаката, но назначеният от Русия губернатор на Севастопол заяви, че отломки от ракети са паднали върху жилищен район.

По предварителна информация няма пострадали, съобщи областният управител Михаил Развожаев в "Телеграм".

Напоследък Русия често твърди, без да предоставя доказателства, че Украйна е започнала да използва доставените от САЩ тактически ракетни системи ATACMS.

Руското министерство на отбраната съобщи още, че над Белгородска област са били унищожени девет дрона и няколко други изстреляни от Украйна въздушни оръжия.

Пет дрона пък са били унищожени над Курска област, а три - над Брянска.