Украйна е провела бойна ракетна стрелба до границата с Русия в близост до Крим. Това съобщиха от командването на военновъздушните сили на въоръжените сили на Украйна.

"В Херсонска област на държавния полигон "Ягорлик" се състояха бойни стрелби на зенитни ракетни подразделения С-300ПС, С-300ПТ Бук-М1, контролни летателни изпитания на ракети от зенитно-ракетен комплекс С-125М1 и държавни изпитания на модернизираната система за въздушна отбрана Оса-АКМ2", се уточнява в изявлението на украинските военни.

Вчера също така беше съобщено за учения на същия полигон в Херсонска област, само в открито море, където от 1 до 4 ноември дори е затворено въздушното пространство.

Киев уверява, че ученията са били проведени в съответствие с всички норми на международното право. Определена е била опасната зона за изстрелване в северозападната част на акваторията на Черно море, което напълно изключвало всякакви заплахи, посочват украинските военни.

Междувременно политици и военни в Русия обявиха, че ученията на територията на съседна Украйна не представляват никаква заплаха, тъй като "Украйна във военно-техническо отношение не е абсолютно никакъв съперник на Русия".