През денонощието ВВС на Въоръжените сили на Украйна нанесоха 16 удара по руските войски. Освен това бяха унищожени вражески хеликоптер, щурмови самолет и два дрона. Това се казва в доклада на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна към 18:00 часа на 25 януари, публикуван във "Фейсбук" и цитиран от "Укринформ".

"През денонощието ВВС на Украйна нанесоха 14 удара по групите на противника и още два по позициите на зенитно-ракетните системи на противника. Въоръжените сили на Украйна също унищожиха самолет Су-25, вертолет Ка-52 и два Безпилотни летателни апарати "Орлан-10", а нашите ракетно-артилерийски подразделения поразиха един команден пункт, девет групи с жива сила и три склада с боеприпаси на противника", се казва в доклада.

Руските войски, според данни на Генералния щаб, са нанесли през денонощието 21 въздушни удара, 5 ракетни удара и 27 атаки с РСЗО.

В посока Бахмут нашествениците продължават да водят настъпателни операции, като понасят тежки загуби. В посоките на Лиман и Авдиевка руснаците също се опитаха да преминат в настъпление, но всички вражески атаки бяха отблъснати. В останалите направления руските войски се отбраняват.

Украйна: Танковете ще определят нашата победа

Украйна: Танковете ще определят нашата победа

Йермак: Ще си върнем всичките територии

В посоките на Волин, Полисия, Сиверщина и Слобожанщина обстановката не се е променила съществено и не са открити настъпателни групи на противника. Вместо това руснаците обстрелваха с артилерия районите на повече от 20 населени места, включително Михалчина Слобода, Леоновка, Ясна Зоря в Черниговска област, Бударки, Ветеринарне, Хатишче, Вовчанск, Красне Перше, Нескучне, Стрилеча в Харковска област.

В посока Купянск руските войски са обстрелвали Синковка, Ивановка, Котляровка, Табаевка в Харковска област, Стелмаховка в Луганска област.

В Лиманско направление под вражески обстрел попаднаха Макеевка, Площанка, Червонопопивка, Невске в Луганска област, Ямполовка в Донецка област.

В посока Бахмут бяха ударени райони на 17 населени места, включително Спирне, Бахмут, Ступочки, Билохоривка, Красна Гора, Клишчиевка и Курдиумивка в Донецка област.

В посока Авдиевка Авдиевка, Первомайске, Невелске, Красногоровка, Маринка, Новомихайловка в Донецка област бяха под вражески обстрел.

В посока Новопавловка руснаците обстрелваха с танкове, минохвъргачки, тръбна и реактивна артилерия Бохоявленка, Пречистивка, Золота Нива в Донецка област.

В Запорожка област с вражески танкове и артилерия са обстрелвани районите на 20 населени места, включително Времивка, Вилне поле, Новопил в Донецка област, Мала Токмачка, Новоданиловка и Орихов в Запорожка област.

В Херсонско направление 16 населени места бяха подложени на артилерийски обстрел, включително Гавриловка, Дудчани, Качкаривка, Билозерка, Новокаири, Републиканец и Херсон.

По данни на Генералния щаб само през последните дни в градската болница в Старобилск са докарани около сто ранени руски войници от временно окупираните територии на Луганска област. Болницата е препълнена, така че те се транспортират до здравни заведения в град Луганск или на територията на Русия след стабилизационни мерки.

Междувременно в окупираната Горловка, Донецка област, нашествениците принуждават служителите на местните т. нар. републикански предприятия да получат руски паспорти. Ако изискванията не бъдат изпълнени до 1 март 2023 г., служителите могат да бъдат уволнени.

Йермак: Украйна ще има всичко, за да си върне територията

Йермак: Украйна ще има всичко, за да си върне територията

Целият екип на президента работи върху това заедно със западните партньори на Украйна

Установено е, че Руската федерация продължава да оказва натиск и сплашване на местното население на временно окупираните територии. В област Джанкой на Автономна република Крим нашествениците нахлуха в къщите на повече от 20 семейства кримски татари и извършиха шест ареста по подозрения, че са планирали саботаж и терористични атаки.