Украинските сили укрепват позициите, достигнати в районите на южната фронтова линия, след като постигнаха "частичен успех" в битката с руските сили. Това заяви говорителят на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Андрий Ковальов, цитиран от "Ройтерс".

Той посочи, че се провеждат настъпателни операции в посока на окупираните от Русия градове Мелитопол и Бердянск в Запорожка област.

"(Украинските сили - б.р.) постигнаха частичен успех по направленията Новоданиловка - Роботине, Мала Токмачка - Вербове, Вилне поле - Макаровка, укрепват отбранителните рубежи", посочи Ковальов.

Британското разузнаване отчита най-големите руски загуби в Украйна от март

Британското разузнаване отчита най-големите руски загуби в Украйна от март

Продължават тежките боеве в Запорожка, Донецка област и около Бахмут

Освен това Украйна се бори да удържи настъплението на руските войски на изток, като "особено тежки боеве" се водят край Лиман в района на Донецк, отбеляза още той.

Вчера Украйна обяви, че е превзела осем села за две седмици от началото на контранастъплението в окупирания юг, но силите на Кремъл се опитват да си възвърнат инициативата на изток чрез засилване на атаките.

Всяка от двете воюващи страни твърди, че другата е претърпяла големи загуби от началото на контранастъплението. Самите Москва и Киев рядко коментират собствените си загуби.

Украйна: Най-големият удар в контраофанзивата предстои

Украйна: Най-големият удар в контраофанзивата предстои

Киев се готви за тежък двубой с Москва