Русия може да нанесе ракетни удари по Украйна. За това предупреди говорителят на Обединения пресцентър на украинските отбранителни сили "Юг" Наталия Хуменюк, цитирана от УНИАН.

Тя отбеляза, че вражеската групировка в Черно море се състои от 16 кораба, 4 от които са ракетоносци. Това означава, че повече от 20 крилати ракети "Калибр" могат да бъдат готови за залп. Какъв ще бъде той - зависи от тактиката, която ще изберат руските сили.

Според оценката на украинския генерален щаб, руснаците вече са се убедили, че масираните атаки не дават крайния резултат, който се очаква, а разходите са големи. "Затова вероятно ще предприемат тактика на точкови атаки, както направиха в Кременчук", смята Наталия Хуменюк.

Тази сутрин на три пъти украинската система за ранно известяване обявява въздушна тревога, след което я отменя. В най-големия си обхват тревога бе обявена в Източна и Централна Украйна, след което тя бе отменена. Към 12.30 ч. местно време тревога отново бе обявена за 7 области на Украйна, една от които Крим - област, която е в постоянен режим за антитерористична готовност.

Междувременно украинската служба да реакция при извънредни ситуации съобщи, че броят на жертвите на руския удар в Запорожие е нараснал на 13.

"Служителите на Държавната служба за извънредни ситуации спасиха 11 души, както и четири котки и едно куче. Спасителите извадиха изпод развалините на къщата телата на 13 загинали, включително 8-месечно бебе", се казва в изявление на агенцията. Комуналните служби са отстранили повече от 853 тона строителни отпадъци.

При обстрела на 3 март една от ракетите попадна в пететажна жилищна сграда, като напълно разруши единия от входовете.

Медведев обеща салюти от ракети за бъдещия завод за танкове в Украйна

Медведев обеща салюти от ракети за бъдещия завод за танкове в Украйна

Той нарече новината за завода "тролинг"