Канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски предлага на Русия да извършат едновременно освобождаване на задържани, съобщава ТАСС.

Киев изрази готовност да освободи главния редактор на РИА Новости в Украйна Кирил Вишински, при положение че Москва на свой ред пусне на свобода украинския режисьор Олег Сенцов.

"Напълно подкрепяме политиката на стъпки на добра воля и предлагаме Русия да направи насрещна стъпка, като освободи Олег Сенцов. За взаимна увереност в общата добра воля предлагаме това да бъде направено едновременно", написа във Фейсбук говорителката на Зеленски - Юлия Мендел.

Арестуваха главния редактор на РИА Новости в Украйна Кирил Вишински

Арестуваха главния редактор на РИА Новости в Украйна Кирил Вишински

Журналистът може да получи до 15 г. затвор

Изявлението й бе в отговор на думите на Дмитрий Песков - говорител на руския президент Владимир Путин. Песков заяви, че именно връщането на Вишински може да е първата стъпка за нормализирането на отношенията между двете страни.

През 2015 г. съдът в Русия осъди украинският режисьор Олег Сенцов беше осъден на 20 години затвор при строг режим по обвинение в създаване на терористична група, действаща на територията на Крим.

Руският журналист Кирил Вишински пък беше задържан през май миналата година в Киев по обвинение в държавна измяна и незаконна търговия с оръжие. Грозят го до 15 години затвор.

И САЩ поискаха Москва да освободи от затвора Олег Сенцов
Обновена

И САЩ поискаха Москва да освободи от затвора Олег Сенцов

Измъчван, за да направи самопризнания…