Руснаците навлизат от север във Волчанск, Харковска област, и там продължават уличните боеве, съобщи началникът на сектора на патрулната полиция в региона Алексей Харковски, цитиран от руската служба на BBC.

По думите му почти 80% от града е разрушен - къщи, улици, пътища.

"Противникът идва от север, заемайки позиции в покракйнините на Волчанск. Въоръжените ни сили се опитват да отвърнат на удара. Уличните боеве продължават", каза Алексей Харковски.

През последните пет дни той евакуира жителите на Волчанск и през цялото това време, по думите му, градът е бил под тежък обстрел.

По-късно, Алексей Харковски записа още едно видео от улиците на Волчанск, в което каза, че украинската полиция вече е в града, а евакуацията на населението продължава.

Украйна изтегли войските си от Волчанск и Лукянци?

Украйна изтегли войските си от Волчанск и Лукянци?

За да запазят живота на военните са се изтеглили на по-изгодни позиции

"Водят се активни битки. Обстановката във Волчанск е изключително тежка. Врагът заема позиции по улиците на града. Хора, моля, евакуирайте се", казва полицаят.

Около двеста украинци, според полицията, остават под обстрел от руснаци в граничните райони на Харковска област.

Вече пети ден в района полицаи и доброволци евакуират общините Липци и Волчанск. През това време бяха евакуирани над 7 хиляди души.

Руските военни репортажи не коментират случващото се във Волчанск, но руски публични страници пишат за превземането на града от руската армия.

Зеленски няма да ходи в Испания и Португалия заради сложната обстановка на фронта

Зеленски няма да ходи в Испания и Португалия заради сложната обстановка на фронта

Той провежда ежедневни заседания с военните командири