Началникът на кабинета на украинския президент, Андрий Ермак, каза във вторник, че налагането на санкции на Иран за доставката на Москва с балистични ракети не е достатъчно и че съюзниците трябва да позволят на Киев да нанася удари дълбоко в Русия, използвайки западни оръжия, цитира думите му Ройтерс.

"Нуждаем се също от разрешение за използване на западни оръжия срещу военни цели на територията на Руската федерация, доставки на ракети с по-голям обсег и укрепване на нашата противовъздушна отбрана", написа Ермак в Telegram.

Съединените щати ще обявят нови санкции срещу Иран във вторник, след като Ислямската република изпрати балистични ракети на Русия въпреки предупрежденията от Запада, каза държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън по време на посещение в Лондон. Блинкън каза, че се очаква Русия да използва ракетите във войната си в Украйна през следващите седмици.

Първите дипломати на САЩ и Великобритания отиват заедно в Киев на 11 септември
Обновена

Първите дипломати на САЩ и Великобритания отиват заедно в Киев на 11 септември

Двамата са обсъдили конфликтите в Украйна и Близкия изток и ролята на Иран в тях

Президентът на Украйна Володимир Зеленски също призова да получи зелена светлина за използване на оръжия с голям обсег за удари на руска територия.

Зеленски отправи молбата си по време на срещата на формата "Рамщайн", включваща около 50 държави доставящи оръжие на Украйна.

Шолц категоричен: Германия не разрешава на Украйна обстрел на руска територия

Шолц категоричен: Германия не разрешава на Украйна обстрел на руска територия

Той повтори, че германски военни няма да отидат в Украйна