Украинският генерален щаб в доклад от понеделник сутринта обяви известен напредък на своите части в Клешчеевка, село близо до Бахмут, съобщава Руската служба на Би Би Си.

"В Бахмутското направление Силите за отбрана постигат частичен успех в района на Клешчеевка в Донецка област, като изместват противника от заетите позиции и се консолидират на постигнатите рубежи, водят се тежки боеве", се казва в доклада.

Фактът, че украинските въоръжени сили успяха да напреднат в Клещеевка, която се опитваха да превземат почти цяло лято, беше съобщен и от военни блогъри от двете страни. Това село е на няколко километра южно от Бахмут и украинските части отдавна се опитват да го овладеят.

На други фронтове, съдейки по резюмето, няма съществени промени. По отношение на основното направление на настъплението на южния фронт в доклада отново лаконично и рационално се казва, че украинските въоръжени сили "продължават настъпателната операция".

Освен това Генералният щаб в своята сводка посочва, че в близко бъдеще в Русия може да започне нова вълна на мобилизация, по време на която се предполага, че се планира да бъдат мобилизирани 400-700 хиляди души.

Би Би Си напомня, че по време на война към изявленията на воюващите страни трябва да се подхожда предпазливо.

Лондон: Наемайки чужденци, Русия се опитва да избегне нова вълна на мобилизация преди изборите

Лондон: Наемайки чужденци, Русия се опитва да избегне нова вълна на мобилизация преди изборите

В страната живеят около 6 милиона мигранти от Централна Азия