Руската армия е атакувала тази нощ Украйна с 35 безпилотни летателни апарати тип Shahed и с три балистични ракети "Искандер-М". В сутрешната си сводка Военновъздушните сили на Украйна докладват, че са свалили 27 дрона. Още шест дрона са изгубени, а информация за разрушения и пострадали в следствие на атаката не е постъпвала.

Два безпилотни апарати са полетели към Белгородска област и към окупираната част от Донбас. За тяхната траектория украинските военни не съобщават нищо.

Въздушна тревога и съответно включване на противовъздушната отбрана тази нощ имаше в осем области на Украйна - столичната Киевска област, както и Одеса, Харков, Николаев, Херсон, Полтава, Чернигов и Суми.

В сводката си военновъздушните сили не съобщават за целите, както и за действието на искандерите.

До дни Иран дава балистични ракети на Русия

До дни Иран дава балистични ракети на Русия

Техеран може да предаде на Москва около 400 балистични ракети

Ръководителят на Днепропетровската областна администрация Сергей Лисак обаче съобщи за загинал 51-годишен мъж и шистема пострадали при ракетен удар по Днипро. Има нанесени щети по автомобили, детска градина и седем частни домове. Повредено е и предприятие, но видът му не се уточнява.

От Запорожка област също съобщават за жертви след ракетен удар по областния център. Атаката се е случила малко преди полунощ в понеделник. Загинали са двама души - 38 годишна жена и осемгодишно дете. Още трима души са ранени, сред тях и 12-годишно момиче. Детето е ранено тежко и се намира в реанимация, съобщи областният ръководител Иван Федоров.

Освен че е ударена сграда в Запорожие, Федоров не уточнява каква е тя.

Над 20 крилати и балистични ракети атакуват Киев

Над 20 крилати и балистични ракети атакуват Киев

Взривове и в Суми и Харков