Четири дрона са атакували Редкинския експериментален завод в Конаковски район на Тверска област, съобщават руските Telegram канали Baza и Astra, както и очевидци, цитирани от руската служба на Би Би Си.

Според телеграм канала Baza първата атака срещу предприятието е станала около два часа сутринта. Единият от дроновете е паднал върху покрива на цех №4 и се е взривил, вторият е бил свален от ПВО, в резултат на което паднал недалеч от цеха и също се е взривил няколко минути по-късно, твърди каналът.

Третият дрон, според него, е атакувал територията на предприятие за запалими течности, в резултат на което е повреден тръбопроводът и е възникнал пожар.

Два часа по-късно друг дрон атакува територията на завода, той също падна в района на цех №4, твърди Baza. Според канала персоналът на компанията е бил евакуиран и няма пострадали.

В социалните мрежи бяха разпространени видеа показващи летящия дрон и момента на взрива. Глас зад камерата казва, че "заводът е ударен отново".

Местните жители казват, че Редкинският експериментален завод произвежда авиационно гориво.

Украйна отблъсна комбинирана атака с крилати ракети и шахеди през нощта
Обновена

Украйна отблъсна комбинирана атака с крилати ракети и шахеди през нощта

Руските въоръжени сили съобщават, че са нанесли удари по украински летища, на които е планирано да бъдат разположени западни самолети