Около 30 къщи са били повредени "в резултат на ракетен удар на ВСУ по Луганск" в неделя.

Това съобщи говорителката на окупационните власти на града Яна Пашченко, цитирана от руската редакция на Би Би Си.

"Около 30 къщи са повредени. Това са индивидуални жилищни сгради. Характерът на щетите - прозорци, покриви, ограда, автомобили. Повредени са далекопроводите, сега електрозахранването засега е прекъснато" - каза Пашченко в ефира на телевизионния канал "Луганск-24".

По-рано "ръководителят" на самопровъзгласилата се ЛНР Леонид Пасечник заяви, че ВСУ е нанесла ракетен удар по Луганск, като уж е използвала 12 ракети западно производство, някои от които, по думите му, са били свалени от силите за противовъздушна отбрана.

"Предполага се, че става дума за осем ракети АТАСМС и четири ракети Storm Shadow", написа той в канала си в Telegram.

Пасечник твърди, че ударите на ВСУ са поразили складове с резервоари за гориво и частния сектор.

Ръководителят на Луганската областна администрация Артьом Лисогор обаче заяви, че ударите са предизвикали пожар на площадките на машиностроителен завод, където руснаците ремонтират и съхраняват военна техника.

Вход на жилищен блок се е сринал след удар с ATACMS по Луганск
Обновена

Вход на жилищен блок се е сринал след удар с ATACMS по Луганск

Най-малко трима души са загинали

Днес следобед, както съобщават окупационните медии, в този град са били чути 12 взрива. Те пишат за "комбинирана бавачка", която е неразбираема за окупаторите. Тя е била допусната от руската система за противовъздушна отбрана, която сваля всичко само за телевизионни репортажи и каналите "Телеграм". 

Точно сега отново пламва на площадките на машиностроителния завод. Обикновено нашествениците ремонтират и складират там военно оборудване, писа Лисогор.