Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна (ГУР) предостави подробности за нападението с дрон в Смоленска област, извършено в неделя. Според ведомството Смоленският авиационен завод, където по-специално се произвеждат ракети Х-59, е бил ударен от украински дронове, пише руската служба на Би Би Си.

"На 1 октомври 2023 г. в резултат на удар по Смоленския авиационен завод беше прекъснат производственият процес на ракети Х-59 от различни модификации. По потвърдени данни три от четири дрона са поразили целта, нанасяйки значителни щети на производствените мощности на военното предприятие на държавата-агресор", съобщава ведомството в канала си в Telegram.

В неделя руското министерство на отбраната съобщи за прехващането на пет самолетни дрона над района на Смоленск. Както съобщиха регионалните власти, всички безпилотни самолети са били успешно потиснати от системите за противовъздушна отбрана и радиоелектронна борба; според тях няма жертви или разрушения в резултат на атаката.

Харков отново е под обстрел, обявена е въздушна тревога
Обновена

Харков отново е под обстрел, обявена е въздушна тревога

Според украински медии серия от експлозии са били чути в Харков