Управляваща партия на Румъния - ПСД реши да уволни ръководителите на данъчната и здравноосигурителната агенции, съобщава "Бизнес ревю".

Премиерът Виорика Данчила подписа две указа за смяна на ръководителите на ANAF, румънската данъчна агенция и CNAS, здравноосигурителната институция - Михаела Трикулеску и Адриана Котел. 

Двете длъжностни лица са назначени с помощта на Дариус Валков, бивш икономически съветник на премиера Виорика Данчила, принуден да подаде оставка в понеделник след осъждането на бившия лидер на ПСД Ливиу Драгня.

Трикулеску е заменена от Мирела Калугареану, бивш ръководител на ANAF през 2017 г., и от Разван Вулканеску, бивш вицепрезидент на CNAS.

3 г. и шест месеца затвор за шефа на управляващите социалдемократи в Румъния

3 г. и шест месеца затвор за шефа на управляващите социалдемократи в Румъния

Това е най-влиятелната фигура в политическия живот на северната ни съседка

Водещи политици от управляващата румънска социалдемократическа партия (ПСД) са отстранени от лидерски позиции в опит да се спаси имиджа на доскоро най-голямата политическа организация в страната.

Тези, които имат близки политически връзки и приятелство с Драгня, най-могъщият политик в Румъния, сега са "ловувани" и принуждавани да подадат оставка от всичките си партийни ръководни постове.

"Първата глава която пада" е на генералния секретар на ПСД Кодрин Стефанеску. Той ще бъде заменен от Родика Насар, която е близка кмета на Букурещ Габриела Файра и досега не е била в предните редици на ПСД. Стефанеску е един от най-големите поддръжници на Драгня и е подкрепял всичките му решения.

Виорика Данчила обяви и че ще прекъсне всички връзки с Анка Александреску, която доскоро бе съветник по комуникациите, като я отстрани от двата и поста в правителството и в ПСД. Александреску е назначена на тези позиции от Драгня.

Президентът на Румъния: Крадците са за затворите, а не начело на държавата

Президентът на Румъния: Крадците са за затворите, а не начело на държавата

Никой не е и никой не трябва да бъде над закона