Американски безпилотен самолет „Хищник” се е разбил в Южна Турция, като очевидно причината е механична повреда.
Това съобщи говорителката на американските военновъздушни сили (ВВС) в Европа, съобщава „Асошиейтед прес”.

Не се съобщава за жертви или ранени хора при инцидента.

Турската държавна информационна агенция "Анадолу" уточнява, че дистанционно пилотиран самолет се е разбил в поле, след като излетял от военновъздушната база "Инджирлик". Полицията бързо е оградила мястото на катастрофата, като длъжностните лица проверяват останките.

От американските ВВС посочват, че причината за падането на апарата се разследва, но първоначалните оценки предполагат, че става въпрос за механична повреда. Оттам са уточнили, че мястото е ненаселен район в южната част на Турция.

Говорителката на американските ВВС, която се намира във военновъздушната база "Рамщайн" в Германия, не е пожелала да коментира с какви задачи е бил натоварен безпилотника.

„Инджирлик”, която се намира в близост до границата със Сирия, приютява американски изтребители и други самолети на коалиционните сили, сражаващи се с терористичната групировка ДАЕШ ("Ислямска държава") в Сирия и Ирак.

Местен турчин, който станал очевидец на катастрофата, обяснил, че видял обект с мигащи светлини, който се разбил в полето, преди да се чуе голяма експлозия.