Официалните резултати от балотажа на спорните президентски избори в Египет, ще бъдат обявени в неделя. Това заяви ръководителят на Египетската избирателна комисия, цитиран от АП.

Фарук Султана, който оглавява Висшата президентска избирателна комисия потвърди, че резултатите се очакват утре.

Обявяването на резултатите от гласуването на балотажа беше отложено и миналата седмица.

И дамата кандидати - Мохамед Морси от Мюсюлманско братство и
Ахмед Шафик - политик от ерата на Мубарак - твърдят, че са победили.

По-рано днес от иззбирателната комисия в Египет съобщиха, че вече е приключило преброяването на бюлетините и резултатите от вота ще бъдат обявени по-късно днес.

Междувремено площад Тахрир, където се състояха многохилядните демонстрации, довели до падането на режима на Хосни Мубарак, отново се превърна в място за масови протести.

И тази нощ стотици египтяни останаха на централния площад в Кайро в знак на протест срещу управляващите в страната военни. Размахвайки различни флагове с послания и скандирайки призиви за край на военния режим, те чакат обявяването на името на спечелилия президентската надпревара.

Президентската надпревара раздели страната на две. Едните се страхуват, че с победата на бившия премиер Шафик, по време на управлението на Мубарак, ще се върне старият режим, а другите, че ислямистите ще „задушат" правата на египетския народ.