Три млади жени са арестувани съгласно антитерористичните закони в Източен Лондон. Арестите са във връзка с операция по сигурността в столицата миналата седмица. Това съобщи полицията, цитирана от "Ройтерс".

Две 18-годишни и една 19-годишна жени са задържани по подозрение във възлагане, подготовка и подбуждане към терористични актове, съобщи полицията в британската столица.

Арестите на жените идват само няколко дни след задържането на мъж, носещ ножове близо до офиса на премиера Тереза Мей в Уестминстър. Това се случи малко повече от месец, след като роден във Великобритания, приел исляма, вряза кола в пешеходци на моста "Уестминстър".

В четвъртък въоръжени антитерористи използваха сълзотворен газ, за да щурмуват къща в района Уилсдън в столицата и простреляха около 20-годишна жена. Тя е освободена от болницата в неделя, а след това е арестувана по подозрение за извършване на терористични нападения.

Великобритания е въвела второто най-високо ниво за терористична заплаха от август 2014 г., което означава, че има голяма опасност от екстремистка атака.