Румънските власти са иззели други четири луксозни автомобила в рамките на разследването на спорния онлайн инфлуенсър и женомразец Андрю Тейт преди да се яви в съда следващата седмица, уточнява в. "Гардиън".

36-годишният бивш професионален кикбоксьор, на когото е забранено да участва в редица платформи на социалните медии заради женомразки коментари и реч на омразата, беше задържан заедно с брат си Тристан в страната миналата седмица като част от разследване за трафик на хора и изнасилване.

Официален представител заяви, че прокурорите, разследващи случая, са иззели още четири автомобила в четвъртък, след като при обиските са били отнети 11 автомобила.

Най-малко седем от иззетите автомобили са регистрирани на братята Тейт.

Запорирани са и повече от 10 имота или земя, собственост на регистрирани на тях дружества, които ще бъдат използвани за заплащане на разходите по разследването и за изплащане на обезщетения на жертвите, ако те бъдат осъдени, заяви Рамона Бола, говорител на румънската Дирекция за разследване на организираната престъпност и тероризма (Diicot).

В изявление на агенцията се казва, че двама британски граждани и двама румънци са заподозрени в участие в престъпна група, занимаваща се с трафик на хора.

Братята Тейт са разследвани в Румъния от април миналата година и бяха арестувани в Букурещ на 29 декември по обвинения в трафик на хора, изнасилване и създаване на организирана престъпна група.

Очаква се братята Тейт да се явят в съда в Букурещ следващата седмица, за да бъдат разгледани жалбите им срещу решението на съдията да удължи срока на заповедта им за арест от 24 часа на 30 дни.

Братята Тейт ще обжалват и конфискацията на някои от вещите им.

Във връзка с разследването са идентифицирани шестима пострадали, като за един от тях се твърди, че е била подложена на насилствено сексуално посегателство през март.

Твърди се, че някои от заподозрените са използвали метода на "любовник", който включва мъж, който привлича жертвата във връзка, за да я експлоатира сексуално по-късно.

Твърди се, че жертвите са били транспортирани и настанявани в сгради в окръг Илфов, който се намира около Букурещ, където са били принуждавани да участват в порнографски филми.

Diicot публикува видеозапис от обиска, на който се вижда, че в една от стаите са изложени оръжия, ножове и пари.