Дмитрий Медведев, заместник-председател на руския Съвет за сигурност и председател на "Единна Русия", поздрави руснаците с 1 май и наближаващия Ден на победата, съобщава ТАСС. В неделя той публикува видеоклип в канала си в Telegram, в който не казва нито една дума.

Медведев се приближава до учебна бяла дъска, на която написва с червен маркер: "Честит 1 май и наближаващ Ден на победата!" След това под поздравлението Медведев изписва голямата латинска буква Z - символите на специалната военна операция на Русия в Украйна, след което се обръща в полуанфас към камерата със строг поглед.

След около двегодишно минаване на заден план в руската политика Дмитрий Медведев, бил до този момент и премиер, и президент, рязко започна да се появява в публичното пространство с началото на войната в Украйна, като се превърна и в един от основните говорители на линията на Кремъл, особено по отношение на изявленията, които се отправят към западните партньори и НАТО.

Тържествата по повод Денят на труда в Русия ще продължат от 1 до 3 май. С по-сериозно очакване и подготовка е втората партида от майски празници, които ще бъдат то 7 до 10 май с кулминацията на Деня на победата във Великата отечествена война.

Спихва ли се парадът на Червения площад?

Спихва ли се парадът на Червения площад?

Вито един чуждестранен лидер нямало да дойде в Москва, защото не е юбилейна дата

Всъщност началото на честването на 1 май се поставя в САЩ и е по повод националната стачка на профсъюзите, в която вземат участие над 300 000 работници от цялата страна с искане за въвеждане на официален 8-часов работен ден.

След Октомврийската социалистическа революция комунистическите деятели приемат знамето на защитниците на работническата класа и превръщат датата според идеологията в един от основните си празници.